Albumi

Kuvia Kyttäkylästä eri aikakausilta.

Vehkaojan Silta

Kuntakokouksessa 27.1 1903: "Työ päätettiin antaa toimikunnan puoltamalle alimman tarjouksen tekijälle työmies Kaapo Iloselle tehtäväksi jättämäänsä, maanviljelijäin Antti Ylistalon ja Severi Ala-Jarkon joulukuun 8. p:nä 1902 allekirjoittamaa takauskirjaa ja vaatimaansa  482 markan korvausta vastaan."


Vanhan kiviperustaisen puurakenteisen sillan purku ja uuden rakennustyön hoiti siis Kaapo Ilonen. Sillan piirustuksissa on myös vuosiluku 1903, joten eiköhän silta ole myös tuon vuoden aikana valmistunut, varsinkin kun työt on päästy aloittamaan heti alkuvuodesta. Tuo silta palveli sitten siihen asti kun uusi tienoikaisu valmistui ja Riemun tie jäi yksityistieksi. Pusunsilta valmistui 1899 niin oli melko luonnollista tehdä tuo Vehkaojan silta melkein samalla rytinällä.


Syy uuden sillan tekemiseen löytyy Kuntakokouksen pöytäkirjasta elokuun 3. 1902:


Vanha silta ei vetänyt vesiä Kaapo Kangaspusun, Severi Ala-Jarkon ja Theresie Sortellin omistamilta sillan yläpuoleisilta Vehkasuon viljelysmailta, vaan ne pysyivät tulvan vallassa. Vesi seisoi Vehkaojassa ja teki maan viljelyskelvottomaksi.