Eräs sairasmatka

Tässä Visuveden Nuorisoseuran käsinkirjoitetusta lehdestä yksi omakohtaisesti mielenkiintoinen kertomus siksi, että muistan tuon tapauksen kun juosta peuhasin Isosaaren pirtistä pihanpuoleisen kamarin kautta umpimaan puoleiseen kamariin ja sieltä sitten taas pirttiin ja yhä uudelleen tuota rinkiä mutta sitten kävikin niin, että juoksin silmäkulmani tuossas umpimaan puoleisessa kamarissa uunin nurkkaan. - Enpä tiedä olisiko sitten Olavi serkku Kemistä voinut tuolloin olla Isosaaressa kanssani telmimässä? - Täytyy täydentäen korjata omaa selostustani tuossa edellä, nimittäin Juho Koivusen omistama asuin-rakennus paloi maan tasalle Isosaaressa huhtikuun 5. päivänä 1945. (Lähde: Ruovesi Lehti, Torstaina huhtikuun 12. pnä 1945) - Näin ollen v. 1943 sattunut tapaus josta Kaiuissa kerrotaan sattu Isosaaren vanhan pirtin aikaan enkä sen aikuista huonejärjestystä muista. Tämä nyt itse asiaan huomautuksena.
Tässä pari vuotta myöhemmin otetussa kuvassa olen hymyssä suin. Erkki Järvinen

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

24.08 | 21:48

Tervehdys ja kiitokset Visuvesi-pläjäyksestä! Istun oikealle viimeisenä Anja Valasjoen vieressä. Takana myös Liisa Koivunen. Muistan nimeltä monta muutakin.

...
23.08 | 05:41

Näsijärwi toimi hinaajana Muroleen alapuolella n. 10 vuoden ajan 1800-luvun lopulla. Sivustollamme ovat vain Visuveden vesillä seilanneet laivat.

...
16.08 | 13:07

Laivan moottori siirrettiin siis tuohon Näsijärvi alukseen. Laivan runko upotettiin Näsijärven rantaan. Ja on sielä vieläkin. Jäämässä tosin nyt täyttömaan alle

...
16.08 | 13:00

Listoiltanne puuttu Näsijärwi niminen puurunkoinen hinaaja. Se oli kai Tampere laivan sisar alus. Toimi puun uitossa 10 vuotta kunnes Näsijärvi korvasi sen.

...
Tykkäät tästä sivusta