"Matikkala" ja "Tarhamäki"

Matti Aimon 60 v. syntymäpäivä 21.6.1950 (Kuva: Jaakko Aimon albumista)

Tarhamäen pihassa Matti Aimo. Kuva on otettu mahdollisesti hänen 60 v syntymäpäivänään 21.6.1950.

Tarhamäki.

Tarhamäki.

Matikkalan pihassa Erland Aimo , Aksel Aimo ja Matti Aimo (Jaakko Aimon albumista)

Matikkalan tienoo talvella (Jaakko Aimon kuvat)

Kuva on Matikkalan pihasta; vasemmalla on kuljettajana Matti Aimo, sitten Anna sisar ja vielä Akseli Aimon vaimo Anna (Kuva; Jaakko Aimon albumista / tunnistukset; Liisa Ylistalo)

Aimon Citroen kuomu ylösnostettuna.

Tässä on Aimon Citroen kuomu alaslaskettuna.

Tässäkin on Aimon Citroen.

.... ja myös tässä on Aimon Citroen. (Kuvien tunnistukset Esko Järvinen.

Kuva 1)
on otettu 21.6.1950 ja siinä on Matti Aimon 60- vuotis-syntymäpäivän juhlaväki Matikkalan pihassa; tunnistetut henkilöt ovat eturivissä oikealta: Akseli Aimo, Matti Aimo, Valpas Aimo ja Viljo Aimo, sitten Satu Marttila ja Tapani Aimo.

Takarivissä vasemmalta Matti Aimon sisar Anna / 2 vasemmalta Meeri Aimo / Meeri Aimon edessä lapset valkoisissa puvuissa Pirkko ja Marja-Liisa / sitten edelleen takana pää kallellaan Alli Tervala / Alli Tervalasta katsoen 2 olisi Helvi Tamminen (Ilmarin vaimo) / keskellä olevan lapsen takana Väinö Janhunen / ja totta tosiaan Jaakko Aimon kasvoista näkyy puolet / takana oikealta 7 Eero Majamäki ja 8 Eero Lampinen, sitten 9:s Ilmari Tamminen /

II rivi: keskellä; Taimi (kirjava puku) ja Vilho Marttila (valkoinen paita), Vilhon takana ravatti kaulassaan Onni Kahila / kuvaa katsoessa Kahilan oikealla puolen Jaakko Salonen / sitten oikealla laitimmaisena Vilho Marttilan vieressä tumma mies Aarre tai Vilho Leppänen, ja heidän edessään istumassa Väinö Koivunen Isosaaresta  (kuollut 1953) ja Leo Majakari Majakarin saaresta
 
(Kuva Jaakko Aimon albumista Taina Aimo / Tunnistukset Liisa Ylistalo ja Marja-Liisa Aimo-Susi sekä osittain Erkki Järvinen)

Kuva 2)
on Tarhamäki ja tuo masto on ns. juhlakuusi, joka pystytettiin jonkun pihalle esim 50- tai 60-vuotispäiville. Kuusi kuorittiin ja sen päähän jätettiin tupsu. Kuusi nostettiin pystyyn yleensä keskiyöllä vuosia täyttävän pihaan ja sen jälkeen laulettiin onnittelulaulu juhlakalun ikkunan alla. (Jussi Kulla: Elettiin sitä ennekin). Tavan oli Pajuskylään tuonut opettaja Helvi Salmela.
(Näin kuva liittynee Matti Aimon syntymäpäiviin.)

Kuva 3)
Matikkalan pihassa; vasemmalta Erland Aimo , Aksel Aimo ja Matti Aimo (Kuva; Jaakko Aimon albumista / tunnistukset Liisa Ylistalo.)

Kuva 4)
Talvinen näkymä Matikkalan sahan tienoolta. (Kuva Jaakko Aimon albumista)

Kuva 5)
on Matikkalan pihasta; ja vasemmalla on auton kuljettajana Matti Aimo, sitten Anna sisar ja vielä Akseli Aimon vaimo Anna
(Kuva; Jaakko Aimon albumista / tunnistukset; Liisa Ylistalo)


Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

LIISA YLISTALO | Vastaa 17.11.2016 18.27

Matti sedän syntymäpäiväkuvassa en ole lainkaan enkä muista kuka istui Tapanin oikealla puolella - otin nokkiini , kun Satu meni istumaan isän viereen , terv.

Erkki Järvinen 19.11.2016 05.40

Kiitos Liisa oikaisusta.

Esko Järvinen | Vastaa 11.11.2016 17.24

Citroen on kuvissa 8-11. Kuvissa 8 ja 11 on kuomu ylös nostettuna. Auto oli viime kesänä Virtain-ajossa mukana. Matin piti pistäytyä sillä myös Visuvedellä.

Esko Järvinen | Vastaa 11.11.2016 16.28

Citroen auto voi olla edelleen olemassa ja ajokunnossa Hämeenkyrössä Matti Järvenpään omistuksessa. Hän nimittäin osti Aimosta sellaisen 60-luvulla.
Esko J

Erkki Järvinen 11.11.2016 16.34

Hei Esko, mikä noista esillä olevista on Citroen, voitko täsmentää?

Marja-Liisa | Vastaa 17.09.2016 12.35

Onpa nostalgista nähdä kuva Aimon Höyrysahasta. Tässä maisemassa kasvoin
nuoruuteni. Monet jännittävät leikit oli Majamäen tyttöjen kanssa. Hienoa!

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

09.11 | 15:15

Fredrik Bähr oli taasen Östermyran tanskalaisen tynnyrimestarin Nikolai Bährin veljenpoika. Eli piiri pieni pyöri.

...
09.11 | 15:11

Marie Louise Gelander oli Kaarlo Gelanderin sisko. Heidän serkkunsa oli Östermyra Ölbryggerin perustaja Gustaf August Wasastjerna.

...
24.08 | 21:48

Tervehdys ja kiitokset Visuvesi-pläjäyksestä! Istun oikealle viimeisenä Anja Valasjoen vieressä. Takana myös Liisa Koivunen. Muistan nimeltä monta muutakin.

...
23.08 | 05:41

Näsijärwi toimi hinaajana Muroleen alapuolella n. 10 vuoden ajan 1800-luvun lopulla. Sivustollamme ovat vain Visuveden vesillä seilanneet laivat.

...
Tykkäät tästä sivusta